5 stappen naar financiële vrijheid dankzij het starten van je eigen webshop

Onlangs had ik een gesprek via e-mail met iemand die via onze content enorm gemotiveerd was geraakt om een eigen webshop te starten. De situatie van deze persoon is, zoals waarschijnlijk meerdere personen in deze tijden “struggelen om rond te komen”.

Het doel was échter meer dan duidelijk⁣ – dit was wat deze persoon me stuurde: 

“Vandaar dat ik deze kans met beide handen wil grijpen en enorm gemotiveerd ben om een succesvolle webshop uit de grond te stampen. Het is niet alleen een droom om ondernemer te worden maar het biedt me ook een zekere financiële vrijheid om mijn dromen na te jagen”

Dit soort verhalen raken mij altijd en doen me ook terugdenken aan de verhalen van de nu succesvolle studenten (zoals Levi bijvoorbeeld) die enorm gemotiveerd waren om hun eigen webshop te starten en mede dankzij onze hulp financiële vrijheid zijn kunnen bekomen (moest je het verhaal van Levi nog niet kennen, dat kun je hier altijd nalezen, hij haalde met zijn nieuwe eigen webshop na 3 maanden €57,000 per maand dankzij onze methodes en hulp)

Nu – dan vraag je jezelf waarschijnlijk af – hoe bereik je dan financiële vrijheid dankzij het starten van een eigen webshop?

Wel, onderstaand is een stappenplan van hoe ikzelf de weg naar financiële vrijheid via een eigen webshop zou bewandelen moest ik nu alles wat ik heb kwijtraken en vanaf 0 zou moeten herstarten.

1. Begrijpen wat financiële vrijheid voor jou kan betekenen

De definitie van financieel vrij is voor iedereen verschillend. De ene wil misschien gewoon 9-5 blijven werken en daarnaast iets bijverdienen om die (irritante) maandelijkse kosten beter te kunnen tackelen. Gewoon een paar extra € verdienen om er geen moer over te moeten geven wanneer het leven wéér eens duurder gaat worden, diesel weer de hoogte inschiet of je wekelijkse boodschappen zoveel procent duurder worden.

financiële vrijheid

De andere wil dan misschien echt volledig financieel afhankelijk zijn en net zoals je regelmatig resultaten ziet langskomen in de Facebookgroep met zijn haar webshop een paar duizend(en) euro’s per dag draaien, iets wat perfect haalbaar is.

Geloof me – het is mogelijk – niet alleen ikzelf, maar reeds velen anderen hebben het gedaan via hun eigen webshop.

Dus, stap 1 is eenvoudig – ga na wat financiële vrijheid voor jou wil betekenen & noteer hoeveel je per maand nodig hebt (in €) om die financiële vrijheid te kunnen bereiken.

Moest het je interesseren wat het voor mij persoonlijk financiële vrijheid wil betekenen? 

Ikzelf denk dat ik financieel vrij ben wanneer ik elke maand die (irritante) vaste kosten kan dekken dankzij de inkomsten van mijn eigen webshop, waardoor het gewone loon bijna 100% kan worden besteed aan een vrije levensstijl. Daarmee bedoel ik dat ik wanneer ik het maar wil op vakantie kan gaan met mijn vriendin en onze dochter, ik eender wanneer een dag vakantie kan nemen om gewoon te doen waar ik zin in heb, zonder me te moeten verantwoorden. Dat is voor mij (financiële) vrijheid.

2. Start een eenvoudige webshop op de "lean" methode

Neen, het kost geen duizenden, tienduizenden euro’s om je eigen webshop te starten. In onze programma’s leren we zelfs aan hoe je met €0,00 je eigen webshop kan starten.

Ik ben een hele grote fan van de “lean” methode – je eigen webshop starten zo eenvoudig mogelijk, met zo weinig mogelijk kosten. Daarin zijn volgende “regels” belangrijk:

✔️ Geen tientallen of honderden producten verkopen, maar in het begin 1 tot 5 producten (mijn eerste eigen webshop waarmee ik €30,000/maand hebt gehaald had letterlijk 3! Producten)

✔️ Je webshop moet er niet exclusief uitzien of een extreem mooi, uniek design hebben, maar gewoon eenvoudig, to the point en vooral geoptimaliseerd zijn voor VERKOPEN en het halen van effectieve bestellingen (want hé, wat ben je met een mooie Audi wanneer je de sleutel niet krijgt om ermee te rijden? 😉

3. Verkoop een goed, kwalitatief product waar je klanten enthousiast van worden

Dit is dé key tot een succesvolle webshop en tegelijkertijd ook het moeilijkste om te vinden: een geschikt product van hoge kwaliteit dat je SNEL kan leveren. Hiermee staat of valt alles!

Het product moet daarnaast ook “evergreen” zijn, daarmee bedoel ik een product dat je het hele jaar door kan verkopen en dus niet seizoensgebonden is.

Lost het product daarnaast een probleem op of geeft het een wow-gevoel, dan ben je op de goede weg.

4. Verkoop het product elke dag meerdere keren aan nieuwe klanten (op automatische piloot)

Die producten plaats je vervolgens op je webshop en verkoop je elke dag meerdere keren aan nieuwe klanten die jou nog niet eerder kenden. De beste manier om dit te doen? Door een ijzersterk aanbod neer te zetten waarbij een nieuwe bezoeker op je webshop meteen alles laat vallen en gaat bestellen. 

Vervolgens ga je via online advertenties 24/7 de juiste bezoekers naar dat product/aanbod aantrekken.

Met onze eigen webshop bijvoorbeeld heb ik per dag 15 – 30 minuten werk om ervoor te zorgen dat er 24 uur per dag bestellingen komen. 

Hoe?!

Door online advertenties. Deze zorgen ervoor dat jouw doelgroep 24/7 berichten over jouw webshop en aanbod te zien krijgt, waardoor ze doorklikken naar de webshop en daar een bestelling gaan plaatsen (ja, dus zelfs wanneer jij slaapt, met de auto aan het rijden bent of staat te koken …)

5. Bouw een klantenbestand op en verkoop opnieuw aan bestaande klanten

klanten

Akkoord – met één bestelling en één klant per dag zal het vrij lang duren voor je een bepaalde mate van financiële vrijheid kan bereiken met je webshop. Net daarom is het belangrijk dat er twee zaken gebeuren met je webshop:

A. Zoals in stap 4 gezegd moet je elke dag nieuwe klanten aantrekken

EN 

B. Je moet elke dag opnieuw verkopen aan je bestaande klanten

Waarom? Omdat het een pak eenvoudiger is om een bestaande, tevreden klant te overtuigen bij jou te kopen dan om een totale onbekende te overtuigen voor de eerste maal bij jou te kopen.

Zo hebben wij met onze eigen webshop op dit moment tientallen klanten die €1,000 en meer hebben besteed op onze webshop.. Dit zijn vaste, tevreden klanten die keer op keer terugkomen en zorgen voor méér winst.

Bekijk deze stap als een kleine sneeuwbal die je een hele grote helling afduwt en maar naar beneden blijft rollen terwijl die sneeuwbal dag na dag groter aan het worden is.

💡 Met een voorbeeld in cijfers zal deze stap nog duidelijker worden:

Maand 1 haal je met je webshop 30 bestellingen en dus 30 klanten.

Van die 30 klanten plaatst er in maand 2 ongeveer 20% nog eens een bestelling (20% van 30 klanten = 6 extra bestellingen in maand 2 BOVENOP de nieuwe klanten).

Als je na 6 maanden bijvoorbeeld in totaal 500 bestellingen hebt gehaald (en dus 500 klanten hebt) en de 20%-regel terug gebruikt, heb je 100 wederkerende klanten.

Zie je hoe het werkt? Aan de “bovenkant” van je webshop haal je elke dag nieuwe klanten, terwijl je aan de onderkant elke dag opnieuw verkoopt aan bestaande klanten. Dit zorgt voor een kettingreactie waar geen einde aan lijkt te komen…

Dit is hoe ik het aan zou pakken wanneer ik nu opnieuw zou moeten starten en financiële vrijheid wil bereiken dankzij het starten van mijn eigen webshop.

Interesse om je eigen webshop te starten?

Je wil graag je eigen webshop starten, maar je weet niet goed hoe je daarmee moet beginnen en wat je daarvoor allemaal nodig hebt?

Maak dan kennis met de 14 Daagse Webshop Starter.

De 14 Daagse Webshop Starter is een online opleiding die jou leert hoe je binnen 14 dagen je eigen webshop kan maken, ook zonder enige technische kennis of ervaring en dat met weinig tot zelfs geen budget en daarmee jouw weg naar financiële vrijheid begint te bouwen.

Momenteel kun je aan deze online training deelnemen voor de prijs van slechts €37,- ipv. €297.

Klik op onderstaande afbeelding en ontdek alle informatie over deze 14 Daagse Online opleiding.

Deel dit artikel via: 

Ontdek de 7 stappen om je eigen webshop te starten, bouwen en lanceren naar min. €10.000/mnd.